• Κατηγορία:

    Η παρακάτω συνταγή ανήκει στις Πάστες & Σνακς

  • Χρόνος προετοιμασίας:

    Ο χρόνος για να προετοιμάσετε την παρακατω συνταγή, σε συνδυασμό με τη χρήση του μπλέντερ, είναι περίπου 10 λεπτά

  • Ωρα μαγειρέματος:

    Ο χρόνος που χρειάζεται στην κατσαρόλα, μαζί με το χρόνο που χρειάζεται για να κρυώσει, είναι περίπου 25 - 30 λεπτά

Συστατικά:

-1 φλιτζάνι ώριμο μάνγκο σε κύβους
-1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
-1/4 φλιτζάνι χυμός ανανά
-1/4 φλιτζάνι πιπεριές Carolina Reaper κομμένες σε κύβους
-1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κυβάκια
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo
-2 κουταλιές της σούπας μέλι
-1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα, συνδυάστε το μάνγκο σε κύβους, το ξύδι, τον χυμό ανανά, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μάνγκο να είναι πολύ μαλακό και να πήξει η σάλτσα, περίπου 20-25 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Μεταφέρετε προσεκτικά τη σάλτσα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται.
  • Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Περιγραφή:

Αυτή η σάλτσα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός γλυκού και πικάντικου, η γλυκύτητα από το μάνγκο και τον χυμό ανανά συμπληρώνουν τη θερμότητα από τις πιπεριές Carolina Reaper. Το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και η κανέλα του δίνουν μια ζεστή, αρωματική γεύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μαρινάδα για κρέατα ή ως σάλτσα για ορεκτικά, σάντουιτς, πίτσα κ.λπ.

Απολαύστε το με προσοχή ⚠️